Entrevista a Izan López, jugador del Fonsanta Fatjó de Cornellà

a Persones Extraordinàries/Talents Ocults

Izan López té 14 anys i és estudiant de l’INS Neus Català. Juga al Fontsanta Fatjó de Cornellà de Llobregat.

El club neix el 1977 i s’han de buscar els seus orígens a una barriada popular i obrera de Cornellà de Llobregat, la Fontsanta. Quan sortien de l’escola un grup de nens jugava a futbol al “Camp cabrero” esplanada situada davant de Pau Casals i Salvador Rodríguez era un d’ells. Aquest li va proposar al seu pare que els entrenés i el club comença a caminar el 1976, any que s’inicia el projecte. Però no és fins al 1977 que s’inscriu el primer equip a la Federació Catalana de Futbol amb el nom CD Fontsanta. El 2002 el club va apostar pel futbol femení.

Quants anys fa que jugues a futbol? Fa 8 anys que jugo professionalment.

Què et va fer decidir a apuntar-te a aquest equip de futbol? Perquè estava a prop de casa i perquè té bona reputació i volia deixar de jugar a futbol sala.

En quina posició jugues? Quin número portes? Jugo de davanter i extrem. Porto el número 7.

Quants gols has marcat aquesta temporada? Quin gol escolliries de la teva trajectòria futbolística i per què? Només portem 4 partits i encara no m’he estrenat. Triaria el gol contra el Terlenka que el vaig fer desde fora l’àrea amb bolea amb l’esquerra i va anar directe a l’esquadra.

Ens pots explicar la teva trajectòria futbolística i per quins equips has jugat? Vaig començar a l’Almeda fins als 8 anys. Després me’n vaig anar al Sant Ildefons fins als 10 anys. Vaig tenir una parada de dos anys sense jugar. Dos al Riera Futbol Sala i finalment al Fontsanta Fajó que fa 2 anys que hi sóc.

Com veus el creixement del futbol femení? Creus que des de les institucions s’està recolzant a les noies igual que els equips masculins? Hi ha un gran creixement d’equips femenins i al meu club no és diferent i la seva qualitat és considerable. Té molt més tiratge l’equip masculí i per això les institucions els donen més recursos però crec que no és just.

Els diners que es destina al futbol professional, creus que és desproporcionat en els temps que vivim? Crec que no. Perquè ho segueixen milions de persones.

T’agradaria dedicar-te professionalment al món del futbol? Sí que m’agaradaria però no sé si hi arribaré.

A quin futbolista professional admires? Per què? M’agarada molt Cristiano Ronaldo. Perquè m’emmirallo molt en el seu estil de joc.

Quants dies a la setmana entrenes? I a quina zona jugueu? Els desplaçaments són llargs? Entreno 2 dies a la setmana més el partit. Juguem per tot Catalunya. A vegades sí. Sobretot quan anem a Tarragona.

Pots compaginar bé els estudis i el futbol? Quantes hores a la setmana destines al futbol? Sí que puc. A la setmana unes 6 hores.

Què milloraries del teu club? Res. Està molt ben organitzat.

Autors: Jesús Cortés, Ricardo Gabarre, Jose Luis Cano, Alexander Salvatierra.