El centre inicia el Projecte Illes Verdes TP2

a Actualitat/Vida

Els alumnes de 1er d’Eso han estat treballant el 1er i 2on trimestre sobre les illes verdes

En aquest projecte hem fet tres parts:

Biologia : En aquest bloc hem aprofundit com son les plantes quines parts tenen i com funcionen he fet una part de teoria i una part de pràctica; en aquest cas hem fet experiments.

Tecnologia: Hem après els noms de les eines bàsiques amb les que treballarem amb elles hem treballat amb materials tous com la fusta hem après la seguretat i higiene en el treball i la cosa que més ens ha agradat és construir i dissenyar les jardineres per l’institut. 

Ciències socials: Hem après a quan i on va aparèixer la civilització grega les etapes de la seva història, com s’organitzaven políticament les activitats econòmiques més importants, com planifiquen les seves ciutats, la seva arquitectura i com ha influenciat això en el món modern.

Una de les demandes que acostumen a fer els habitants de les ciutats són zones verdes. Els parcs són un element important en les ciutats, a Cornellà en tenim alguns, segur que els coneixeu. Darrerament també han aparegut horts urbans, zones conreables que havien desaparegut de les ciutats i hi han tornat. La planificació d’una ciutat i en relació a la distribució dels seus diferents espais públics és un element indispensable avui en dia en qualsevol àrea urbana important però no sempre va ser així.

Civilitzacions clàssiques com la romana i abans la grega planificaven l’espai urbà i la funció pública del mateix nivell fins i tot d’organització política, religiosa, econòmica i social (concepte de pertinença a una comunitat urbana a través de la idea de la polis grega o de la propietat i el bé comú d’un col·lectiu de ciutadans com seria la res publica romana).

L’encàrrec final del projecte era un reportatge fotogràfic dels horts urbans a Sant Ildefons; muntar una exposició a partir de fotografies i entrevistes que faran als usuaris dels horts en el qual aprendrem a com fer una entrevista, a fer una introducció a la fotografia a utilitzar un editor d’imatges (Canvas) i dissenyar els plafons d’una exposició. Hem treballat en grups cooperatius tant als blocs com a l’encàrrec final. Finalment la setmana del 27 al 30 de gener vam anar a presentar als ciutadans de Cornellà el nostre projecte sobretot vam tenir la sort de que vinguessi l’excel·lentíssim alcalde de Cornellà i el regidor del medi ambient. 

Hola,em dic Hidaya El Bhira tinc 12 anys i vaig a 1ESO i actualment vaig al institut Neus Català i no tinc xarxes socials.A a mi m’agrada llegir i escriure i en el meu temps lliure dibuixar. M’agrada molt la natació i ballar zumba .M’interessa la tecnologia i vaig guanyar un premi a les joves promeses a la First Lego League a l’universitat Politècnica de Catalunya amb els meus companys de primaria .Una experiencia inolvidable.